Artikler og viden

Det gode arkivlokale

Artikel af Henrik Rønnow (oktober 2022) fra Scandinavian Information Audit om det gode arkivlokale og kravspecifikationer.

Arkivflytninger

Artikel af Henrik Rønnow (juli 2022) fra Scandinavian Information Audit om arkivflytninger.

Trilogien om "undervognen"

“Undervognen” er et metafor, vi i Scandinavian Information Audit bruger om alt det, der skal være styr på for at informationsressourcer, som records, dokumenter, arkivalier og data kan skabe værdi. I de tre artikler nedenstående artikler belyses og undersøges en række forskellige aspekter af "undervognen" i henhold til records management og arkiver.

Del 1: "Undervognens" betydning for god records management

Den første artikel i trilogien om "undervognen" af Tine Weirsøe (januar 2022) fra Scandinavian Information Audit handler om betydningen af en solid "undervogn" for god records management.

Del 2: Den svære implementering af records management

I den anden artikel i trilogien om "undervognen" skriver Tine Weirsøe (maj 2022) fra Scandinavian Information Audit om implementering af records management.

Del 3: Overbliksmodeller – en genvej til effektiv søgning i arkivets samlinger ​

Den tredje og sidste artikel i trilogien om "undervognen", som er skrevet af Henrik Rønnow (maj 2022) fra Scandinavian Information Audit, omhandler anvendelsen af overbliksmodeller til organisering og formidling af arkivindhold.

Filformater til langtidsbevaring

Artikel af Henrik Rønnow (marts 2022) fra Scandinavian Information Audit om filformater til langtidsbevaring

Grønne informationsspecialister

Artikel om rollen som informationsspecialister kan spille spille i den grønne omstilling. Med interview af Tine Weirsøe fra Scandinavian Information Audit. Fra Forbundet Kultur og Informations fagmagasin Perspektiv (februar, 2018).

Webarkivering

Artikel af Henrik Rønnow (februar 2022) fra Scandinvian Information Audit om webarkivering.

Dataetik i praksis

Artikel af Sten Løck fra Perspektiv (januar 2022) med interview af Tine Weirsøe fra Scandinavian Information Audit om dataetik.

Personafhængighed og records management

Artikel af Scandinavian Information Audit om problematikker ved personafhængighed inden for records management

Indsamling af historiske digitale records i virksomheder

Artikel af Henrik Rønnow (december 2021) fra Scandinavian Information Audit om nogle af de problematikker, der er forbundet med indsamling af historiske digitale records.

Virksomhedshistoriske arkiver - hvad skal der til?​

Artikel af Henrik Rønnow (april 2021) fra Scandinavian Information Audit om etablering og drift af virksomhedshistoriske arkiver.

Coronakrisen og Danske Bank-sagen viser vigtigheden af Records Management

Artikel af Anette Lerche fra Perspektiv (november 2020) med interview af Tine Weirsøe fra Scandinavian Information Audit.

BF’s Records Manager uddannelse åbner nye døre

Tema om records management i BF's fagmagasin Perspektiv (april, 2018).

Records management - En karrierevej for informationsspecialister

Det private arbejdsmarked er i vækst for personer med bibliotekarisk baggrund. Et af de oplagte arbejdsområder er records management. Dette white paper udarbejdet af BF (april, 2016) har til formål at introducere records management som arbejdsområde.

Hvad vil der være tilbage til fremtiden? – virksomhedsarkiver i en digital tidsalder

Denne debatartikel skrevet af Jacob Halvas Bjerre, Henrik Knudsen og Tine Weirsøe til Erhvervshistorisk Årbog (2014, 2) ser nærmere på digital bevaring, herunder specielt på danske virksomheders praksis på dette aktuelle område.